Sojaprijs loopt fors op

Op 16 januari 2018 publiceerde Wageningen (WUR) de nieuwste voerwaardes (www.voederwaardeprijzen.nl). De kVEM-prijs staat op 17,2 cent. De DVE-toeslag staat momenteel op 57,6 eurocent. De DVE-toeslag daalt terug iets. Maar de sojaprijzen liepen afgelopen week wel fors op. De energieprijzen (VEM-prijs) blijven stabiel op een relatief laag niveau.

De zetmeelrijke energiegrondstoffen blijven constant ten opzichte van vorige maand. Dit blijft in de praktijk betekenen dat je het optimale product kunt kiezen in je rantsoen. De producten noteren allemaal fors onder 100 procent van de voederwaardeprijs.

Advertising

Bijproducten zijn wisselend in prijs. Stoomschillen en perspulp blijven interessant om te voeren. Houd bij energierijke bijproducten in het achterhoofd dat er droge grondstoffen te koop zijn voor ongeveer 85 procent van de voederwaardeprijs; een interessant bijproduct dient hier dan onder te zitten.

De eiwitrijke grondstoffen laten een stijging zien. Vooral de sojamarkt laat een stevige stijging zien. Afgelopen week (26-01-2018) liep de sojaprijs op met 25 euro/ton. Dit is een gevolg van de droogte in Argentinië, waardoor oogstvoorspellingen naar beneden zijn bijgesteld. DDG-tarwe is de ingedroogde vorm van tarwegistconcentraat en noteert laag.

Voor de volledige cijfers klik SALDO ACTUA JANUARI 2018

Bron: Niels Achten (Liba) in Melkveebedrijf februari 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *