Themadag voederschuivers: PVL Bocholt 6 april

Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van een automatische oederschuiver, vergeleek het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw (PVL) verschillende voederschuiftechnieken. Ter afronding van dit project organiseert PVL samen met het Biotechnicum op donderdag 6 april een namiddag waarbij voederschuivers gedemonstreerd zullen worden in aanwezigheid van de verschillende producenten.

De voederwijze is een belangrijk aspect in de melkveehouderij. Op traditionele melkveebedrijven wordt 1 à 2 maal daags gevoederd. Wanneer al het voeder in één keer voor het voederhek terechtkomt is het voor het vee niet mogelijk om al het voeder te benutten. De koe zal trachten selectief het voeder op te nemen en aldus een deel van het voeder van het hek wegduwen. Daarom moet het voeder geregeld dichter bij het voederhek geschoven worden.

Advertising

Met het project wilde het PVL de mogelijkheden van automatische voederschuivers nagaan. Nu het project ten einde loopt willen de initiatiefnemers via een demodag verschillende types voederschuivers aan de landbouwers demonstreren.

De demodag vindt plaats op de schoolhoeve te Kaulillerweg 7, 3950 Bocholt, vanaf 13 uur. Toegang is gratis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *