Twee innoverende generaties melkveehouders & Twee generaties Fullwood Packo melkrobots.

Familie De Roo houdt van innovatie. Vader Geert kocht als pionier de eerste generatie van Fullwood Packo melkrobots. Stephanie De Roo en haar man Kenny installeerden in 2017 de tweede generatie M²erlin robots.

M2erlin, gewikt en gewogen.

“We zijn jonge ondernemers die bewust op zoek gingen naar het aanbod in de markt dat het best aansloot bij onze verwachtingen en toekomstperspectieven. Na een grondige studie kwam de M2erlin er als de beste uit. Op het vlak van melktechniek staat Fullwood Packo gewoon verder dan de concurrentie. Het is sinds jaar en dag hun business en dat merk je aan de technologie en de installaties die ze aanbieden.”

 

 

Twee stallen met drie robots voor een optimaal beheer van het melkvee.

 “60 Opstart/hoogproductieve koeien worden gemolken in een afzonderlijke groep met een M²erlin op vrij koeverkeer. De dieren krijgen zo de maximale kans om de robot te bezoeken. Deze stressvrije bewegingsvrijheid heeft een gunstige invloed op hun welzijn en productiviteit.

De overige dieren in de veestapel worden gemolken met 2 M²erlins op gestuurd koeverkeer. Dankzij het gestuurd koeverkeer daalt het aantal ophaalkoeien.”

Winst over de hele lijn.

“Met de komst van de M2erlin robots daalde de fysieke arbeid en steeg de flexibiliteit. Naast het comfort is ook het rendement een doorslaggevende factor. Hedendaagse robots zijn niet meer pneumatisch maar elektrisch, waardoor ze zeer energiezuinig zijn. Onze energiefacturen liegen er niet om! De robots maken alles eenvoudiger, de box is opener, er is minder stress, de separatie verloopt efficiënt, de bediening is een plezier…”

De robot omschreven in drie woorden: ”stil, handig en compleet!”

Bron: Fullwood

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: