Vernieuwde software voor melkrobot van BouMatic

OneView is de naam voor een volledig vernieuwde webapplicatie voor de Gemini-melkrobot van Boumatic. Het managementsysteem zet alle robot-, koe- en veestapelinformatie om in gebruiksvriendelijke instrumenten.

Alle data worden overzichtelijk weergeven met grafieken. De gebruiker krijgt onmiddellijk een verscheidenheid aan managementinformatie, zoals de koe-ophaallijst, de melkattenties en het realtime robotprestatieoverzicht. Gekleurde waarschuwingen helpen om de informatie te herkennen die als eerste aandacht nodig heeft. Diagnostische schermen bieden gebruikers en technici gemakkelijke toegang tot datasignalen op het apparaat (computer, smartphone of tablet), zodat de melkveehouder het Gemini-robotsysteem kan optimaliseren en zowel tijd als geld kan besparen.

Updates zelf installeren

De software update maakt het mogelijk voor veehouders om via push berichten, updates zelf te installeren. Tot op heden werd dat online of op het bedrijf door een monteur uitgevoerd.

Selectiemogelijkheden

Met OneView kunnen talloze sorteerplannen (tot wel 90 selectiepunten) en configuraties ontworpen worden met behulp van verschillende gegevenscriteria zoals tijd, kalender, alarmen, algemene koe-informatie, enz. Op het einde van de rit communiceert OneView met de melkveehouder over zijn melkkwaliteit via alle sensorische tools. De sensoren geven alle informatie door die hij nodig heeft, zoals melkstroom, somatisch celgetal, kleur en geleidbaarheid. Uiteindelijk informeert deze melkkwaliteitsanalyse hem over zijn managementprestaties en geeft het nodige inzicht zodat hij kan bijsturen wanneer dat nodig is.

Deze nieuwe verbeteringen worden vanaf nu stapsgewijs doorgevoerd bij alle melkveehouders met een BouMatic-melkrobot. OneView is op alle mobiele apparaten overal ter wereld online te bereiken.

Meer informatie: boumatic.com/oneview-nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *