VitaMilk Silber alternatief voor koemelk voeren

Met de huidige melkprijzen is het voeren van koemelk aan kalveren erg kostbaar. ForFarmers brengt daarom de VitaMilk Silber nu ook op de Belgische markt.

VitaMilk Silber is een gezond én scherp geprijsd magere melkpoederproduct en met name geschikt voor bedrijven die nu koemelk voeren aan de kalveren.

Advertising

Een rekensom maakt inzichtelijk dat het voeren van VitaMilk Silber bij melkprijzen boven € 0,24 per liter financieel interessanter is dan het voeren van koemelk. Het huidige verschil in voerkosten per kalf gedurende de hele melkperiode bedraagt ruim 50 euro.

Het product is verrijkt met Care+, een mengsel van natuurlijke ingrediënten dat de weerstand van het kalf ondersteunt en helpt darminfecties te voorkomen.

VitaMilk Silber heeft een stabiele vet/eiwitverhouding en de juiste vitaminen en mineralen voor opgroeiende kalveren. Bijkomend voordeel van het voeren van kunstmelk ten opzichte van koemelk is, dat er geen risico is op overdracht van ziektekiemen.

ForFarmers verkoopt VitaMilk Silber al geruime tijd op grote melkveebedrijven in Oost-Duitsland. Per november 2017 is dit magere melkpoederproduct ook beschikbaar op de Belgische markt.

Bron: Forfarmers – november 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *