Voeders Algoet overgenomen door ForFarmers  

Voeders Algoet wordt geïntegreerd in ForFarmers België. Op termijn zal de voederproductie van Voeders Algoet in Zulte waarschijnlijk worden verplaatst naar de huidige ForFarmers-fabrieken in Izegem en Ingelmunster.

De huidige directie en 22 medewerkers van Voeders Algoet vormen onderdeel van de transactie. Door de overname worden ook 12 bulkwagens verkregen. Hiermee start ForFarmers haar eigen transportactiviteiten in België.

Advertising

Voeders Algoet verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders. In het gebroken boekjaar (1 juli – 30 juni) 2016/2017 behaalde het bedrijf een omzet van circa 40 miljoen euro en een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) van ongeveer 2 miljoen euro. ForFarmers betaalt voor de overname circa 7 keer de EBITDA van Voeders Algoet.

De goedkeuring van de mededingingsautoriteiten is vereist. Maar verwacht wordt dat de transactie in de tweede helft van 2018 kan worden afgerond. De resultaten van Voeders Algoet zullen vanaf de sluitingsdatum worden geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers.

ForFarmers realiseert jaarlijks een afzet van circa 9,6 miljoen ton diervoeders. Het bedrijf heeft 2.325 medewerkers en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De omzet in 2017 bedroeg ruim 2,2 miljard euro.

De loonkweekactiviteiten (integratie) van Voeders Algoet blijven buiten de transactie en worden dus niet door ForFarmers overgenomen.

Bron: ForFarmers 12 juni 2018

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *