Zaterdag 21 april uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag 2018

Zaterdag 21 april 2018 is de uiterste datum om de verzamelaanvraag in te dienen via het e-loket op www.landbouwvlaanderen.be. Let op: de uiterste indieningsdatum valt dit jaar op zaterdag. Dan wordt de infolijn niet bemand zodat u dan niet bij de buitendienst terecht kan voor hulp.

Per werkdag vertraging wordt 1 procent van de steun afgehouden. Bovendien riskeren aangifteplichtige landbouwers een verzuimersboete bij de Mestbank als zij de verzamelaanvraag niet tijdig indienen. Indienen na 16 mei betekent dat er geen steun meer uitbetaald kan worden. Een initieel ingediende versie kan na 21 april wel nog worden gewijzigd tot donderdag 31 mei, zonder verlies van steun.

Advertising

Houd ook met het volgende rekening:

  • (volledige) bedrijfsovernames moeten voor 13 april gemeld worden omwille van de tijd die nodig is voor de administratieve afhandeling (volmachten, verzamelaanvraag, …).
  • Betalingsrechten moeten in het bezit zijn van de aanvrager op 21 april. Bij een zuivere overdracht van betalingsrechten moet de overdracht uiterlijk op 21 april zijn ingediend, als de overnemer de rechten deze campagne wil activeren.

Het is steeds mogelijk om een volmacht te geven aan een derde persoon of een organisatie om de verzamelaanvraag in te vullen en in te dienen. Deze aanvraag tot volmacht verloopt via het e-loket of een formulier dat men op het e-loket www.landbouwvlaanderen.be onder de ‘Help’-tegel kan downloaden. Belangrijk om weten is dat het minstens een dag duurt na het aanvragen van een volmacht, vooraleer de volmachthouder effectief een verzamelaanvraag zal kunnen opstarten. Dus best voor 13 april deze aanvraag doen om zeker te zijn dat de volmacht effectief actief is tijdens de laatste dagen.

De openingsuren en contactgegevens van de verschillende buitendiensten zijn te raadplegen op www.landbouwvlaanderen.be onder de ‘contact’-tegel. De medewerkers van het departement kunnen u via de telefoon op weg helpen of u kunt de aanvraag ook op de computers van de buitendienst indienen. Dit laatste kan echter enkel na afspraak.

Bron: Departement Landbouw en Visserij – 10 april 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *