Zoetis lanceert monitoringssysteem SMARTBOW

Het koemonitoringssysteem SMARTBOW is vanaf heden beschikbaar voor melkveehouders in België en Luxemburg. Via een slimme oorsensor detecteert SMARTBOW de herkauwactiviteit, tocht en locatie van iedere koe. Met de realtime informatie kunnen melkveehouders de diergezondheid en vruchtbaarheid beter en nauwkeuriger beheren.

De artificiële intelligentie van SMARTBOW leert het gedragspatroon van iedere individuele koe te herkennen. Bij veranderingen in gedrag en activiteit, volgt direct een melding op het mobiele apparaat of de pc van de melkveehouder.

Zo zijn gezondheidsproblemen en tocht zo vroeg mogelijk in beeld en kan de melkveehouder sneller actie ondernemen. Met de handige lokalisatie-functie weet de melkveehouder precies waar de koe zich bevindt. Dat scheelt tijd en werk, terwijl toch ieder individueel dier 24/7 gemonitord wordt.

SMARTBOW heeft een koppeling met bestaande bedrijfsmanagementprogramma’s, zoals Dairycomp, Herde Plus of Uniform-Agri. “De nauwkeurigheid van SMARTBOW om afwijkende herkauwactiviteit te detecteren is 97-99%”, vertelt Hannes Bogaert, specialist Precision Livestock Farming bij Zoetis. Zo kan de melkveehouder ook op een zeer nauwkeurige en vroege tochtdetectie rekenen en daarmee de tussenkalftijd optimaliseren.

Voor meer informatie:  Hannes Bogaert – M +32 (0) 492 188 949 – E hannes.bogaert@zoetis.com

Bron: naar Zoetis – april 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: