Zondag 15 september 37e editie Dag van de Landbouw

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel #Boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

Dit jaar staat het programma bol verrassende opties: dansende kuikens, statige vierkanthoeves, een hoevefrituur, wijnbouw en nog veel meer. In een aantal provincies liggen de deelnemende bedrijven bovendien dicht bij elkaar en zijn ze verbonden door een fiets- of wandellus. Op die manier kan men meerdere bedrijven bezoeken op een sportieve, ontspannende manier met het hele gezin.

De Dag van de Landbouw staat dit jaar in het teken van #Boerentrots, een beweging waar verschillende bekende Vlamingen, topchefs en ook particulieren zich reeds bij aansloten. Lees meer op www.boerentrots.be en teken het manifest.

Hefboom voor tewerkstelling

Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee, in samenwerking met Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie. Met name Inex en Milcobel laten het publiek het traject van melk tot kaas en boter volgen.

De Vlaamse land- en tuinbouwsector, dat zijn 24.000 familiale ondernemingen die goed voor zo’n 48.500 personen die gepassioneerd met hun vak bezig zijn en topproducten produceren. De agro-gerelateerde voedingsindustrie stelt 64.300 personen te werk. Rekening houdend met de onrechtstreekse jobs aan land- en tuinbouwgerelateerde jobs, zoals bijvoorbeeld in handel en diensten, zijn er in totaal meer dan 150.000 jobs aan het Vlaamse agrobusinesscomplex gelinkt.

Praktisch

Op zondag 15 september kan men in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan tientallen land- en tuinbouwbedrijven. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op www.dagvandelandbouw.be. Op deze website kan je de bedrijven zoeken per gemeente, provincie of sector.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: